GCC TBC English 30 WPM Important Objective Questions And Answers

GCC TBC English 30 WPM Important Objective Questions And Answers

GCC TBC इंग्रजी ३० श.प्र.मि. महत्वाचे वस्तूनिष्ठ प्रश्न व उत्तरे

आपण घेऊन आलो आहोत GCC TBCइंग्रजी ३० श.प्र.मि. महत्वाचे वस्तूनिष्ठ प्रश्न व उत्तरे जी जुलै २०२२ मध्ये होणाऱ्या परीक्षेसाठी उपयुक्त……….

1)………………….. Replaced vaccum tubes.

a) Transistors

b) Integrated Circuits

c) Microprocessors       

d) None of these

answer: a) Transistors

2) Which of the following terms are used while accessing Internet?

a) website

b)browser

c) modem

d)All of these

answer: d) All of these

3) ……………… is the microcomputer.

a) Desktop

b)Handheld

c) Laptop

d)All of these

answer: d) All of these

4) Which set of instruction tell computer what to do?

a) hardware

b)software

c) processor

d)All of these

answer: b) software

5) In MS-Word, for what does ruler help ……………?

a) to set tabs

b)to set indents

c) to change page margins

d)All of the above

answer: d) All of the above

6) You can create a book mark using ____ tab in MS Word 2010.

a) insert

b)home

c) view

d)layout

answer: a)  insert

7) _________ is used for checking grammar with spellings.

a) check language

b) translate

c) spelling & grammar

d)None of these

answer: c) spelling & grammar

8) Which joins the selected cells in one larger cell and centers the contents in the new cell in MS Excel 2010?

a) Join & center

b)single larger & center

c) larger & center

d)merge & center

answer: d) merge & center

9) To Select Complete Row click on _

a)Row Number

b)Title Bar

c) Ruler

d)All Cells

answer: a) Row Number

10) Exit command will close all open presentation.

a) True

b) False

answer: a)  True

11) Slide Show can be created in MS-PowerPoint.

a) True

b) False

answer: a)  True

12) From which tab we can insert a video?

a) Home

b)Insert

c)Review       

d)View

answer: b) Insert

13) Facebook is ________________

a) Name of Web Site

b)Name of search engine

c)Name of protocol       

d)Type of network

answer: a) Name of Web Site

14)_____________ Device converts data in human readable form.

a) Input

b)Memory

c) Control

d)Output

answer: d) Output

15) In Windows 7, ‘Shutdown’ button is present in the pop up menu of_________________

a) Start Button

b)Recycle Bin

c)Computer

d) Documents

answer: a)  Start Button


 

♦ Important Links (महत्वाच्या लिंक्स) ♦

Government Jobs.
Private Jobs.
सर्व परीक्षांच्या सराव प्रश्नपत्रिका (Question Papers).
परीक्षेचे निकाल (Results).
परीक्षा प्रवेशपत्र (Hall Tickets).
MPSC भरती.
Bank Jobs.
Mega Bharti 2022.
Current Affairs ((चालू घडामोडी).
रोजगार मेळावा (Jobs Fairs).

जिल्हा नुसार जाहिराती

अहमदनगर अकोला अमरावती औरंगाबाद भंडारा बुलढाणा
चंद्रपुर धुले गढ़चिरौली गोंदिया हिंगोली जलगांव
जालना कोल्हापुर लातूर मुंबई नागपुर नांदेड़
नंदुरबार नाशिक उस्मानाबाद पालघर परभानी पुणे
रायगढ़ रत्नागिरि सांगली सातारा सिंधुदुर्ग सोलापुर
ठाणे वर्धा वाशिम यवतमाल बीड  

शिक्षणानुसार जाहिराती

७ वी (7th) दहावी (SSC) बारावी (HSC) डिप्लोमा आय.टी.आय पदवी
पदव्युत्तर शिक्षण बी.एड एम.एड एल.एल.बी / एल.एल.एम बीएससी एमबीए
बीसीए एमसीए बी.कॉम एम.कॉम GNM/ANM एमएससी
बी.फार्म एम.फार्म बी.ई एम.ई BAMS/BHMS एम.बी.बी.एस / एम.डी
बी.टेक एम.टेक MS-CIT