Home / Question Papers / Set Five MMRDA Question Papers Download

Set Five MMRDA Question Papers Download

1.One who is left with no money.
A) Bankrupt B) Wealthy C) Money spinter D) Starving

Ans:-A

2.A Magazine published every two weeks called as
A) Fortnightly B) Weekly C) Monthly D) Aninually

Ans:-A

More MMRDA Question Papers: https://mahasarkar.co.in/mmrda-question-papers/

3. Synonym of Impotent is
A) Important B) Strong C) Powerless D) Dangerous

Ans:-C

4.Opposite of Aggressive is
A) Oppressive B) Hostile C) Submissive D) Arrogant

Ans:-C

5.Opposite of Often is
A) Always B) Frequently C) Seldom D) Continuously

Ans:-C

6. He has worked here……. a year.
A) During B) Since C) From D) For

Ans:-D

7.There was a fence…….the two fields.
A) Among B) From C) Between D) In

Ans:-C

8.Change Gender – Bride
A) Husband B) Sir C) Groom D) Master

Ans:-C

More MMRDA Question Papers: https://mahasarkar.co.in/mmrda-question-papers/

9.Plural of Half is
A) Halfs B) Halfe C) halves D) Halfes

Ans:-C

10.Plural of Mouse is
A) Mice B) Mices C) Mouses D) Micess

Ans:-A

11.A stich in time………nine
A) is saving B) saved c) had saved D) saves

Ans:-D

12.Choose correct form of Adjective-Lata is…….than her sister.
A) wise B) wisr C) wisest D) more wiser

Ans:-B

13.Choose the sentence which shows suggestion.
A) She must not go out after 8 p.m.
B) You should work hard to get success.
C) She will go to pune
D) I may come tomorrow.

Ans:-B

14.Choose form the following the verb form of “liberty”
A) Libertine B) Liberation C) Liberality D) Liberate

Ans:-D

15.Change into simple sentence- “The fact that he is silent proves his guilt”
A) The silence proves guilt.
B) The silence has proved his guilt.
C) His guilt has been proved by his silence
D) His being silent proves his guilt

Ans:-D

16.Choose the correct alternative to complete the sentence- Unless he completes the work,…….
A) he has been punished
B) he will be punished
C) he was punished
D) he would have been punished

Ans:-B

17…………Ahamednager is a big city. Fill in the blank with the correct article

A) A B) The C) An D) No article

Ans:-D

18.Choose the word which is nearest in meaning to the word “absurd”
A) Wrong B) Accurate C) Adequate D) Inconsistent

Ans:-D

19.Pick out the most effective word from the given alternatives to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete : My Friends……..the Prime Minister yesterday.
A) see B) have been C) saw D) had seen

Ans:-C

20.Pick out the most effective word from the given alternatives to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete : Ashok fell of the ladder when he……..the roof.
A) is mending B) was mending C) mended D) were mending

Ans:-B

More MMRDA Question Papers: https://mahasarkar.co.in/mmrda-question-papers/

21.Choose the word which is nearly the SAME in meaning as the word in question: Complacent
A) stupor B) Exhaustion C) self-satisfied D) unruly

Ans:-C

22.Choose the word which is nearly the SAME in meaning as the word in question.- Discard
A) reject B) fact C) perfect D) hostile

Ans:-A

In the question below only one among the four alternatives is correctly spelt. Find out the word with correct spelling.

23. A) Ninty B) Nineti C) Nynety D) Ninety

Ans:-A

24. A) Tvelfth B) Twehn C) Twelfth D) Twealfth

Ans:-C

25.Change Gender-Peahen
A) Drone B) Peacock C) Cock D) Doe

Ans:-B

26. There is word spelt in four different ways.Out of them only one is correct. Which one is correct.
1) enmity 2) enemity 3) enimity 4) enimely

Ans:- 2) enemity

27. Choose the correct spelling.
1) dialogue 2) dialoge 3) dilog 4) dilogue

Ans:- 1) dialouge

28.Choose the correct spelling.
1) belive 2) bilive 3) believe 4) bilieve

Ans:- 3) believe

29. One should value doctors…..
1) advise 2) advice 3) addvice 4) addvise

Ans:- 2) advice

30.An office for which no salary is paid.
1) temporary 2) honorary 3) sinecure 4) popuiar

Ans:- 3) sinecure

31.One who is well experieneced…..
1) veteran 2) genius 3) skilleed 4) elder

Ans:- 1) veteran

32.She jumped off bus while it…….
Choose the correct alternative from the following to fill in blank.
1) moved 2) was moving 3) had moved 4) willbe moving

Ans:- 2) was moving

33. Choose the appropriate relative pronoun to fill the gap in the following statement, “The man…….drives the red car,hit a lamp post yesterday.”
1) whose 2)who 3)which 4)whom

Ans:- 2) who

34.Give antonym-“Compulsory”
1) Voluntary 2) necassary 3) obligatory 4) mandatory

Ans:- 1) Voluntary

35. Give antonym- “Ancient”
1) prehistoric 2) modern 3) new 4) asian

Ans:- 1) prehistoric

36. Choose the correct preposition to fill in the blank.
The sun shine………the earth.
1) over 2) above 3) in 4) on

Ans:- 4) on

37. Select the correct plural form of “Thief”
1) Theifs 2) Thiefes 3) Thieves 4) Thives

Ans:- 3) Thieves

38. Select the correct plural form of “Tooth”
1) tooths 2) teeth 3) teeths 4) none of this

Ans:- 2) teeth

39. Select the correct plural form of “kitten”
1) kits 2) kites 3) kittens 4) none of this

Ans:- 2) kites

40.Mr. Joshi is not at home.He…….to visit his mother possible answers
1) had gone 2) went 3) is going 4) has gone

Ans:- 2) went

41. Fill in the blanks. A………in need is friend indeed.
1) man 2) neighbor 3) relative 4) friend

Ans:- 4) friend

42. Braking dogs……..bite.
1) Often 2) seldom 3) never 4) usually

Ans:- 2) seldom

43.Find out the correct sentence of present continuousw tense.
1) I am going my school 2) I went to school
3) I will be going my book 4) I go to school

Ans:- 1) I am going my school

More MMRDA Question Papers: https://mahasarkar.co.in/mmrda-question-papers/

44.Someone has stolen my book
Which sentence of the following is the correct passive voice of the above.
1) My book has stolen by someone
2) My book has been stolen by someone
3) My book have been stolen someone
4) My book have stolen by someone

Ans:- 2) My book has been stolen by someone

45.Chang the following into indirect speech.
He says,”It is a fine day”
1) He said it is a fine day
2) He said that it was a fine day
3) He says that it was a fine day
4) He says that it is a fine day

Ans:- 4) He says that it is a fine day

46. The birds have…….to the south
Choose the correct verb from the following aiternative to fill in the blanks.
1) flew 2) flow 3) fly 4) flown

Ans:- 4) flown

47. Make Passive voice- Rama was making a kite.
1) A kite was being made by Rama
2) A kite was made by Rama
3) A kite made by Rama
4) A kite has been made by Rama

Ans:- 1) A kite was being made by Rama

48. Santosh broke a gass…….
Choose the correct question tag from the following alternatives to fill in the blanks.
1) didn’t he? 2) did he? 3) didn’t Santosh
4) have finished

Ans:- 1) didn’t he?

49. By the time I reach home, mother……..cooking.
1) will finish 2) will be finishing
3) will have finished 4) have finished

Ans:- 4) have finished

50. Choose the correct preposition to fill in the blank. He ded……Cancer.
1) In 2) of 3) by 4) with

Ans:- 2) of

 

More MMRDA Question Papers


Check Also

MPSC Departmental Examination for The Officers of the Tribal Development Department Questions Paper 2019

MPSC Departmental Examination for The Officers of the Tribal Development Department  Questions Paper MPSC Question …

MPSC Maharashtra Group-C Services Preliminary Examination 2019 Questions Paper

MPSC Maharashtra Group-C Services Preliminary Examination 2019 Questions Paper MPSC Question Paper (Maharashtra Group-C Services …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *