Home / Question Papers / Set 4 MahaGenco Questions with Answer

Set 4 MahaGenco Questions with Answer

1.He is Junior……me in office
A) for B) than C) to D) from

Ans:-C

2.Give Synonyms word-“King”
A) Queen B) Emperor C) Solider D) Nane of these

Ans:-B

3.There is cause…….anxiety.
A) in B) for C) from D) about

Ans:-B

4.Give antonyms : ‘International’
A) Exceptional B) Accidental C) Natural D) Artificial

Ans:-B

5.Give antonyms : ‘Humility’
A) Humanity B) Integrity C) Pride D) Solidarity

Ans:-C

6. Find the correct meaning state of ‘Antagonism’
A) Hostility B) Hospitality C) Instinct D) Bigot

Ans:-A

7.Find the Blank to make the sentence meanifully completes.
Who has……through this door
A) Come B) came C) coming D) will come

Ans:-A

8.Choose correct Antonyms ‘Wisdom’
A) Rash B) Folly C) Ugliness D) Harch

Ans:-B

9. Choose correct synonyms word ‘Abandon’
A) Accept B) Agree C) Leave D) None of these

Ans:-C

10. Find the correct degree
He is more efficient than others
A) Positive degree B) Comparative degree C) Superlative degree D) None of these

Ans:-B

11.Mihan is good………music
A) at B) in C) which D) on

Ans:-A

12.Choose word differ than others
A) Saucer B) glass C) bowl D) Pan

Ans:-D

13.Choose the correct Spelling of Familiar word.
A) adverbtisement B) advrtisment C) advertisement D) advertisement

Ans:-C

14.”He was totally exhausted” it means……..
A) He was really exhausted B) He was totally happy
C) He was feeling completely sleepy
D) He was completely tired

Ans:-D

15.’SMS’ – means
A) Sure Message Service B) Short Message Speech
C) Sharp Mail Service D) Short Message Service

Ans:-D

16.Select the opposite of the word “bold”
A) Fear B) Timid C) Brave D) Strong

Ans:-B

17. Which of the following is the word with perfix ?
A) Understand B) impossible C) Greatful D) Industrious

Ans:-B

18.Complete the following list with the proper alternative given below Space, astronaut, satellite,……..
A) rocket B) clouds C) earth D) rainbow

Ans:-A

19.Which of the following list of words is not correct ?
A) Cricket : ball, bowler, Captain, bat
B) Disease : doctor, hospital, nurse, medicine
C) Colour : green, red, beautiful, yellow
D) Dress : shirt, blouse, jacket, coat

Ans:-C

20.How will you request your friend for giving his / her textbook to you ?
A) Give your textbook B) I want your textbook
C) why don’t you give me your textbook ?
D) will youo give me your textbook, please?

Ans:-D

21.Find out the correct meaning of the idom “Castles in the air”
A) Sudden misfortune B) cause for quarrel C) imaginary
D) worthless things

Ans:-C

22.Fill in the Blank
A friendly in need is a friend………
A) really B) in need C) indeed D) in deed

Ans:-C

23.Choose the correct alternative to fill in the blank
‘Kavita had long hair when was a child but now she……long hair
A) hasn’t B) haven’t C) amn’t D) aren’t

Ans:-A

24.Select the correct form of the verb and complete the following sentence. “My friend ……….here tomorrow”
A) shall come B) has come C) is come D) will come

Ans:-D

25.Find the error from the sentence given below and correct it.
“All that glitters are were not gold!”
A) “All that glitters were not gold!”
B) “All that glitters has not gold!”
C) “All that glitters is not gold!”
D) “All that glitters was not gold!”

Ans:-C

26.I am right . (Add Question Tag)
A) don’t I ? B) aren’t C) did I ? D) None of the above

Ans:-B

27.He………since 1994.
A) is teaching B) taught C) was teaching D) has been teaching

Ans:-D

28.There is a fan exactly ………. the table.
A) on B) over C) above D) of

Ans:-B

29.They sell TVs here. (Change Voice)
A) TVs are sold by TVs here.
B) TVs will be sold here by them
C) They are sold by TVs here.
D) They sold Tvs here

Ans:-A

30.Quixotic (Choose synonym)
A) emberressing B) entertaining C) foolish D) chivalrous

Ans:-C

31.Retaliation (Choose Antonym)
A) admonition B) retort C) disintegration
D) reconciliation

Ans:-D

32.If the driver had ben careful, the accident……..
A) would be a voided
B) could have been avoided
C) was avoided
D) might have avoided

Ans:-B

33.Local train is………vein of Mumbai city
A) a B) an C) the D) none of the above

Ans:-C

34.Use correct preposition.
Everyone………him.
A) laughed at B) laught at C) laughed to D) laugh to

Ans:-A

35.Find out principle clause in thr sentence.
I know the man who said that this happen.
A) I know the man B) who said C) that this would happen
D) None of the above

Ans:-A

36.Find out correct meaning of the phrase ‘by dint of’
A) gradually B) by any means C) by virtue of D) at the last moment

Ans:-C

37.Correct meaning of ‘over head and ears’
A) completely B) thoroughly C) impossible D) in addition to

Ans:-A

38. Choose the appropriate alternative.
Remind me………this note tomorrow in the afternoon.
A) of B) about C) towards D) with

Ans:-A

39.Please attend……….your own work.
A) to B) at C) with D) on

Ans:-A

40.Choose the correct spelling.
A) Gazatte B) Gazette C) Gazete D) Gazet

Ans:-B

41.Find out correct part of speech.
Our blessings come from above.
A) Adverb B) Preposition C) Adjective D) Noun

Ans:-D

42.Select the type of sentence of the following.
Please switch off the fan
A) Declarative B) Assertive C) Affirmative D) Imperative

Ans:-D

43.fill in the blank with the suitable alternative.
I have ……….a good leason this time.
A) learnt B) learns C) learn D) learning

Ans:-A

44.Arrange the words alphabetically and state the fourth word :
Hear, Hair, Heel, Hare
A) Hear B) Heel C) Hare D) Hair

Ans:-B

 

Check Also

MPSC Departmental Examination for Backward Class wing Officers of social welfare Department 2019 Question Paper

MPSC Departmental Examination for Backward Class wing Officers of social welfare Department 2019 Question Paper …

MPSC Departmental Examination for Forest Officers 2019 Question Paper

MPSC Departmental Examination for Forest Officers 2019 Question Paper MPSC Question Paper (Departmental Examination for …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *