Home / Maharashtra GK Current Affairs / Yavatmal GK Current Affairs 2018 Yavatmal History | Yavatmal Geography | Yavatmal Science | Yavatmal Polity | Yavatmal Economy | Yavatmal Law etc.

Yavatmal GK Current Affairs 2018 Yavatmal History | Yavatmal Geography | Yavatmal Science | Yavatmal Polity | Yavatmal Economy | Yavatmal Law etc.

Yavatmal GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Yavatmal’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Yavatmal’s Current Affairs, Yavatmal’s Polity, Yavatmal’s Economy, Yavatmal’s Award and Winners, Yavatmal’s Constitution, Yavatmal’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Yavatmal
State Maharashtra
PIN code(s) 445001
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Yavatmal GK & Current Affairs for September 2018

1.What type of city of Yavatmal city?

Ans: Municipal Council.

2.What is the official language in Yavatmal city?

Ans: Marathi.

3.What is the pin code of Yavatmal city?

Ans: 445001.

4.What is the telephone code of Yavatmal city?

Ans: 07232.

5.What is the vehicle registeation code in Yavatmal city?

Ans: MH 29.

6.Yavatmal city was classified as what?

Ans: Hill Station.

7.What is the short name of Yavatmal District?

Ans- YTL

8. How many school Yavatmal district council got?

Ans. 493.

9. Which taluka has become the first digital anganwadi in the district?

Ans. Angangwadi in Kumbha in Maregaon.

10. On which date Vidyadhanini Vidyalaya inagurates Solar Roof Tuf?

Ans. Tuesday, Nov 21, 2017

11. How many Sub-divisions has Yavatmal?

Ans:- Arni, Babulgaon, Darwha, Digras, Ghatanji, kalamb, Kelapur, Mahagaon, Maregaon, Ner, Pusad, Ralegaon, Umarkhed, Wani, Yavatmal, Zari Jamani.

12. How many Villages has Arni?

Ans:- 105

13. How many Villages has Babulgaon?

Ans:- 106

14. How many Villages has Darwha?

Ans:- 131

15. How many Villages has Digras?

Ans:- 77

16. How many Villages has Ghatanji?

Ans:- 105

17. How many Villages has Kalamb?

Ans:- 126

18. How many Villages has Kalapur?

Ans:- 124

19. How many Villages has Mahagaon?

Ans:- 111

20. How many Villages has Maregaon?

Ans:- 95

21. How many Villages has Ner?

Ans:- 94

22. How many Villages has Pusad?

Ans:- 177

23. How many Villages has Ralegaon?

Ans:– 110

24. How many Villages has Umarkhed?

Ans:- 125

25. How many Villages has Wani?

Ans:- 139

26. How many Villages has Yavatmal?

Ans:- 127

27. How many Villages has Zari Jamani?

Ans:- 104

28. During the summers of Yavatmal daily temperature is about ____ Celsius.
Ans: 42 degree.

29.During the winters of Yavatmal daily temperature is about ____ Celsius.
Ans: 13 degree.

30.The population of Yavatmal is around ______.
Ans: 2077144.

Maharashtra is the________largest sugarcane producing state in India.

Ans:- Second

In Maharashtra, the major source of irrigation is—

Ans:- Wells

Contribution of Maharashtra in total population on India (2011) is—

Ans:- 9.3%

According to 2011 Census, the population of Maharashtra is—

Ans:- 11,23,74,333

In Maharashtra, the sex-ratio (according to 2011 Census) is—

Ans:- 45.2%

Population density in Maharashtra is—

Ans:-929

Which state is to the south East of Maharashtra?

Ans: Andhra Pradesh.

Who was the founder of Abhinav Bharat Society?

Ans:- V.D. Savarkar

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *