Home / Maharashtra GK Current Affairs / Washim GK Current Affairs 2018 Washim History | Washim Geography | Washim Science | Washim Polity | Washim Economy | Washim Law etc.

Washim GK Current Affairs 2018 Washim History | Washim Geography | Washim Science | Washim Polity | Washim Economy | Washim Law etc.

Washim GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Washim’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Washim’s Current Affairs, Washim’s Polity, Washim’s Economy, Washim’s Award and Winners, Washim’s Constitution, Washim’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Washim
State Maharashtra
Founded by Sarvasena, the second son of Pravarsena I of Vakataka Kingdom
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Washim GK & Current Affairs for September 2018

1.What is the district in Washim City?

Ans: Maharashtra.

2.Who is the founder in Washim city?

Ans: Sarvasena, the second son of Pravarsena I of Vakataka Kingdom.

3.What is the language is Washim city?

Ans: Marathi.

4.Washim is connected by which Highway?

Ans: State Highway.

5.The municipal council was established at Washim in which year?

Ans: 1869.

6.Washim district is divided by how much sub-divisions?

Ans: 2 Sub-division.

7.Washim district was formed on which date?

Ans: 1 July 1998.

8.What is the short name of Washim District?

Ans- WS

9. How many Sub-divisions has Washim?

Ans: – Karanja, Malegaon, Mangrulpir, Manora, Risod, Washim.

10. How many Villages has Karanja?

Ans:– 136

11. How many Villages has Malegaon?

Ans:- 117

12. How many Villages has Mangrulpir?

Ans:- 117

13. How many Villages has Manora?

Ans:- 112

14. How many villages has Risod?

Ans:- 97

15. How many Villages has Washim?

Ans:- 123

16. In which District ADARSH ADHYAPAK MAHAVIDYALAYA is Located

Ans:- Karanja, Washim district

17.In which District Adarsh Shikshan sanstha, Maa Vaishnavi Polytechnic College is Located

Ans:- Washim

18.In which District Advocate ramakrishnaji rathi Law College is Located

Ans:- Washim

According to 2011 Census, literacy rate in Maharashtra is—

Ans:- 365

Male literacy rate in Maharashtra is—

Ans:- 82.3%

Female literacy rate in Maharashtra is—

Ans:- 75.9%

The proportion of Scheduled Castes population to total population in the Maharashtra (2011) is—

Ans:- 11.8%

The proportion of Scheduled Tribes population to total population of the state (2011) is—

Ans:- 9.4%

In Which Years Battel of Assaye was fought between British and Maratha confederancy?

Ans: 1803.

Zakir Hussain is associated with—

Ans:- Tabla

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *