Home / Maharashtra GK Current Affairs / Wardha GK Current Affairs 2018 Wardha History | Wardha Geography | Wardha Science | Wardha Polity | Wardha Economy | Wardha Law etc.

Wardha GK Current Affairs 2018 Wardha History | Wardha Geography | Wardha Science | Wardha Polity | Wardha Economy | Wardha Law etc.

Wardha GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Wardha’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Wardha’s Current Affairs, Wardha’s Polity, Wardha’s Economy, Wardha’s Award and Winners, Wardha’s Constitution, Wardha’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Wardha
State Maharashtra
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Wardha GK & Current Affairs for September 2018

1.What is the official language of Wardha city?

Ans: Marathi.

2.In which year Wardha city founded?

Ans: 1866.

3.What type of city of Wardha?

Ans: Municipal council.

4.What is the name of Ayurvedic colleges in Wardha city?

Ans: Mahatma Gandhi Ayurved College,Hospital & Research Centre.

5.What is the Pharmacy college in Wardha city?

Ans: The Institute Of Pharmaceuticals Education and Research.

6.What is the university of Wardha city?

Ans: Mahatma Gandhi Antarrashtriya Hindi Vishwavidyalaya.

7.What is the short name of Wardha District?

Ans-WR

08. Name the District Information Officer, Wardha?

Ans. Manisha shawl.

09. How many Sub-divisions has Wardha?

Ans:- Arvi, Ashti, Deoli, Hinganghat, Karanja, Samudrapur, Seloo, Wardha.

10. How many Villages has Arvi?

Ans:- 153

11. How many Villages has Ashti?

Ans:- 88

12. How many Villages has Deoli?

Ans:- 105

13. How many Villages has Hinganghat?

Ans:- 132

14. How many Villages has Karanja?

Ans:- 101

15. How many Villages has Samudrapur?

Ans:- 166

16. How many Villages has Seloo?

Ans:- 142

17. How many Villages has Wardha?

Ans:- 117

18.In which district Acharya Shrimannarayan Polytechnic College is Located

Ans:- Wardha

Who does not belong to Maharashtra?

 Ans:- Ramanuja

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *