Home / Maharashtra GK Current Affairs / Solapur GK Current Affairs 2018 Solapur History | Solapur Geography | Solapur Science | Solapur Polity | Solapur Economy | Solapur Law etc.

Solapur GK Current Affairs 2018 Solapur History | Solapur Geography | Solapur Science | Solapur Polity | Solapur Economy | Solapur Law etc.

Solapur GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Solapur’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Solapur’s Current Affairs, Solapur’s Polity, Solapur’s Economy, Solapur’s Award and Winners, Solapur’s Constitution, Solapur’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Solapur
State Maharashtra
Current Mayor Smt.. Shobha Banshetti
Current Municipal commissioner Mr. Vijay Kalam
PIN code(s) 413001-413009
Area 180.67 km2 (69.76 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Solapur GK & Current Affairs for November 2018

1.What type of city of Solapur?

Ans: Municipal corporation.

2.Who is the mayor of Solapur city?

Ans: Smt.. Shobha Banshetti.

3.Who is the Deputy mayor of Solapur city?

Ans: Smt.. Sashikala Battul.

4.Who is the Municipal commissioner of Solapur city?

Ans: Mr. Vijay Kalam.

5.What is the pin of Solapur city?

Ans: 413001-413009.

6.What is the telephone code of Solapur city?

Ans: 0217.

7.What is the vehicle registration code of Solapur city?

Ans: MH-13, MH-45.

8.The civic administration of the city is managed by which corporation?

Ans: Solapur Municipal Corporation.

9.National Research Centre on Pomegranate where it is?

Ans: Solapur.

10.Indira Gandhi Stadium where it is?

Ans: Solapur.

11.What is the short name of Solapur District?

Ans- SO

12. Name the Solapur Zilla Parishad President?

Ans. Sanjay Shinde.

13. Name the Solapur Water Resources Secretary?

Ans. Eknath Dave.

14. Name the District Council President?

Ans. Sanjay Shinde.

15. Name the Shiv Sena chief?

Ans. Balasaheb Thackeray.

16. Mayor of Solapur?

Ans. Shobha Baneshetti.

17. Name the Deputy Mayor of Solapur?

Ans. Shashikala Batul.

18. Name the Municipal Commissioner of Solapur?

Ans. Avinash Dhakane.

19. How many Sub-divisions has Solapur?

Ans:- Akkalkot, Barshi, Karmala, Madha, Malshiras, Mangalvedhe, Mohol, Pandharpur, Sangole, Solapur North, Solapur South.

20. How many Villages has Akkalkot?

Ans:- 135

21. How many Villages has Barshi?

Ans:- 137

22. How many Villages has Karmala?

Ans:- 118

23. How many Villages has Madha?

Ans:- 116

24. How many Villages has Malshiras?

Ans:- 117

25. How many Villages has Mangalvedhe?

Ans:- 81

26. How many Villages has Mohol?

Ans:- 101

27. How many Villages has Pandharpur?

Ans:- 100

28. How many Villages has Sangole?

Ans:- 102

29. How many Villages has Solapur North?

Ans:- 40

30. How many Villages has Solapur South?

Ans:- 91

31.In Which District A. G. Patil Polytechnic Institute is Located

Ans:- Solapur

32. In which District ABHIJIT KADAM INSTITUTE OF MANAGEMENT & SOCIAL SCIENCES is Located

Ans:- Solapur

33. Name the elected M.P. of Solapur district?
Ans. Sharad Bansode (Party Affiliation: Bharatiya Janata Party).

34. Name the CEO , Pixelmunge?
Ans. Amol Hatwar.

Who is the Operator of Solapur Airport?
Ans: MADC

About Shanku

Check Also

Wardha GK Current Affairs 2018 Wardha History | Wardha Geography | Wardha Science | Wardha Polity | Wardha Economy | Wardha Law etc.

Wardha GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *