Home / Maharashtra GK Current Affairs / Sindhudurg GK Current Affairs 2018 Sindhudurg History | Sindhudurg Geography | Sindhudurg Science | Sindhudurg Polity | Sindhudurg Economy | Sindhudurg Law etc.

Sindhudurg GK Current Affairs 2018 Sindhudurg History | Sindhudurg Geography | Sindhudurg Science | Sindhudurg Polity | Sindhudurg Economy | Sindhudurg Law etc.

Sindhudurg GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Sindhudurg’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Sindhudurg’s Current Affairs, Sindhudurg’s Polity, Sindhudurg’s Economy, Sindhudurg’s Award and Winners, Sindhudurg’s Constitution, Sindhudurg’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Sindhudurg
State Maharashtra
Area 5,207 km2 (2,010 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Sindhudurg GK & Current Affairs for September 2018

1.What is the administrative district in Maharashtra?

Ans: Sindhudurg.

2.What is the means of Sindhudurg?

Ans: Fort in the sea.

3.Sindhudurg fort built in which century?

Ans: 16th century.

4.Sindhudung fort is built by whome?

Ans: King Shivaji.

5.What is the tample inside in the port?

Ans: Shivaji’s temple.

6.In which year Sindhudung established?

Ans: 1981.

7.Sindhudurg is bordered on the north by which District?

Ans: Ratnagiri District.

8.How much talukas in Sindhudurg city?

Ans: 8 talukas.

9.Sindhudurg district is connected to state capital Mumbai by road through which National Highway?

Ans: NH-17.

10.What is the new airport in Sindhuhurg city?

Ans: Sindhudurg Airport.

11.What is the short name of Sindhudurg District?

Ans- SI

12. Name the Sindhudurg district Information Officer?

Ans. Milind Bandidkar and BS Jambhekar.

13. How many Sub-divisions has Sindhudurg?

Ans:- Devgad, Dodamarg, Kankavli, Kudal, Malwan, Sawantwadi, Vaibhavvadi, Vengurla.

14. How many Villages has Devgad?

Ans:- 97

15. How many Villages has Dodamarg?

Ans:- 56

16.How many Villages has Kankavli?

Ans:- 104

17. How many Villages has Kudal?

Ans:- 124

18. How many Villages has Malwan?

Ans:- 135

19. How many Villages has Sawantwadi?

Ans:- 85

20. How many Villages has Vaibhavvadi?

Ans:- 59

21. How many Villages has Vengurla?

Ans:- 83

23. Which among the following is the least populous district of Maharashtra?

Ans:- Sindhudurg

Which of the following was the last Peshwa?

Ans:- Second Bajirao

How many assembly seats Vidarbha has?

Ans:- 62

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *