Home / Maharashtra GK Current Affairs / Satara GK Current Affairs 2018 Satara History | Satara Geography | Satara Science | Satara Polity | Satara Economy | Satara Law etc.

Satara GK Current Affairs 2018 Satara History | Satara Geography | Satara Science | Satara Polity | Satara Economy | Satara Law etc.

Satara GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Satara’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Satara’s Current Affairs, Satara’s Polity, Satara’s Economy, Satara’s Award and Winners, Satara’s Constitution, Satara’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Satara
State Maharashtra
PIN code(s) 415001,415002,415003, 415004,415005,415006
Area 22.42 km2 (8.66 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Satara GK & Current Affairs for August 2018

1.What is the Administrative Division of Satara city?

Ans: Pune Division.

2.What is the official language of Satara city?

Ans: Marathi.

3.What is the Major highways of Satara city?

Ans: NH-4.

4.The first Muslim invasion of the Deccan took place in which year?

Ans: 1296.

5.How much talukas in Satara city?

Ans: Eleven taluka.

6.How much subdivision in Satara city?

Ans: Four subdivision.

7.What is the oldest school in Satara city?

Ans: Sainik School.

8.What is the short name of Satara District?

Ans- ST

9. In which date Bharat Ratna Dr. Babasaheb Ambedkar entered the first class (Pratapsingh) Satara High School?

Ans. 7th November, 1900.

10. How many Sub-divisions has satara?

Ans:- Jaoli, Karad, Khandala, Khatav, Koregaon, Mahabaleshwar, Man, Patan, Phaltan, Satara, Wai.

11. How many Villages has Jaoli?

Ans:- 211

12. How many Villages has Karad?

Ans:- 219

13. How many Villages has Khandala?

Ans:- 66

14. How many Villages has Khatav?

Ans:- 136

15. How many Villages has Koregaon?

Ans:- 139

16. How many Villages has Mahabaleshwar?

Ans:- 55

17. How many Villages has Man?

Ans:- 104

18. How many Villages has Patan?

Ans:- 336

19. How many Villages has Phaltan?

Ans:- 123

20. How many Villages has Satara?

Ans:- 208

21. How many Villages has Wai?

Ans:- 119

22.Name the elected M.P. of Satara district?
Ans. Udayanraje Bhonsle (Party Affiliation: Nationalist Congress Party).

23.Name the CEO, KPIT Cummins?
Ans. Kishor Patil.

About Shanku

Check Also

Wardha GK Current Affairs 2018 Wardha History | Wardha Geography | Wardha Science | Wardha Polity | Wardha Economy | Wardha Law etc.

Wardha GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *