Home / Maharashtra GK Current Affairs / Sangli GK Current Affairs 2018 Sangli History | Sangli Geography | Sangli Science | Sangli Polity | Sangli Economy | Sangli Law etc.

Sangli GK Current Affairs 2018 Sangli History | Sangli Geography | Sangli Science | Sangli Polity | Sangli Economy | Sangli Law etc.

Sangli GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Sangli’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Sangli’s Current Affairs, Sangli’s Polity, Sangli’s Economy, Sangli’s Award and Winners, Sangli’s Constitution, Sangli’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Sangli
State Maharashtra
Current Mayor Harun Shikalgar
Current Municipal commissioner Mr. A. Y. Karche
PIN code(s) 416416
Area 118.18 km2 (45.63 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Sangli GK & Current Affairs for September 2018

1.Who is the founder of Sangli city?

Ans: Harbhat Patwardhan.

2.Sangli what type of city?

Ans: Municipal Corporation.

3.Who is the mayor of Sangli city?

Ans: Haran Shikalgar.

4.Who is the Municipal Commissioner of Sangli City?

Ans: Mr. A. Y. Karche.

5.What is the official language of Sangli cty?

Ans: Marathi.

6.What is the Telephone code of Sangli city?

Ans: +91-233.

7.What is the Vehicle registration code of Sangli city?

Ans: MH-10, MH-60.

8.What is the short name of Sangli District?

Ans- SN

9.Name the District Collector of Sangli?
Ans. VN Naalam.

10. Name the Sangli District Central Co-operative Bank’s President?

Ans. Dilip Patil.

11. Name the Vice President and Sangli District Council President ?

Ans. Sangram Singh Deshmukh.

12. Name the Sangli District Deputy Registrar?

Ans. Prakash Ashtekar.

13. Which district is known as Sahakarpandhari?

Ans. Sangli.

14. How many Sub-divisions has Sangli?

Ans:-Atpadi, Jat, Kavathemahankal, Khanapur, Miraj, Palus, Shirala, Tasgaon, Walwa

15. How many Villages has Atpadi?

Ans:- 60

16. How many Villages has Jat?

Ans:- 125

17. How many villages has Kavathemahankal?

Ans:-60

18. How Many Villages has Khanapur?

Ans:- 107

19. How Many Villages has Miraj?

Ans:- 63

20. How Many Villages has Palus?

Ans:- 52

21. How Many Villages has Shirala?

Ans:- 94

22. How many Villages has Tasgaon?

Ans:- 64

23. How Many Villages has Walwa?

Ans:- 96

24. In which District Abhinav School Of Nursing is Located

Ans:- Sangli

25.In which District Adarsh Institute of Pharmacy is Located

Ans:- Khanapur, Sangli

26.In which District Adarsh Nursing School is Located

Ans:- Sangli

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *