Home / Maharashtra GK Current Affairs / Ratnagiri GK Current Affairs 2019 Ratnagiri History | Ratnagiri Geography | Ratnagiri Science | Ratnagiri Polity | Ratnagiri Economy | Ratnagiri Law etc.

Ratnagiri GK Current Affairs 2019 Ratnagiri History | Ratnagiri Geography | Ratnagiri Science | Ratnagiri Polity | Ratnagiri Economy | Ratnagiri Law etc.

Ratnagiri GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Ratnagiri’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Ratnagiri’s Current Affairs, Ratnagiri’s Polity, Ratnagiri’s Economy, Ratnagiri’s Award and Winners, Ratnagiri’s Constitution, Ratnagiri’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Ratnagiri
State Maharashtra
PIN code(s) 415612, 415639
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website


Ratnagiri GK & Current Affairs for August 2019

1.What is the southwestern part of Maharashtra?

Ans: Ratnagiri.

2.What is the port city on the Arabian Sea?

Ans: Ratnagiri.

3.Ratnagiri Municipality was established in which year?

Ans: 1876.

4.What is the populer mall in Ratnagiri city?

Ans: Siddhivinayak mall.

5.What is the official language in Ratnagiri city?

Ans: Marathi.

6..What is the telephone code in Ratnagiri city?

Ans: 02352.

7.What is the vehicle registration code in Ratnagiri city?

Ans: MH 08.

8.What is an important industry in Ratnagiri?

Ana: Fishing.

9.Ratnagiri Municipality was established in which year?

Ans: 1876.

10.What is the multi-speciality hospital in Ratnagiri city?

Ans: Parkar Hospital.

11.What is the short name of Ratnagiri District?

Ans- RT

12. How many Sub-Divisions has Ratnagiri?

Ans:- Chiplun, Dapoli, Guhagar, Khed, Lanja, Mandangad, Rajapur, Ratnagiri, Sangameshwar.

12. How Many villages has Chiplun?

Ans:- 164

13. How many Villages has Dapoli?

Ans:- 176

14. How many Villages has Guhagar?

Ans:- 121

15. How many Villages has Khed?

Ans:- 215

16. How many Villages has Lanja?

Ans:- 121

17. How many Villages has Mandangad?

Ans:- 109

18. How Many Villages has Rajapur?

Ans:- 236

19. How Many Villages has Sangameshwar?

Ans:- 198

20. How many Villages has Rantagiri?

ANs:- 199

21.In which District Aditya Polytechnic ratnagiri College is Located

Ans:- Ratnagiri

22. Where did Thibaw, last king of Burma, live in Maharashtra?
Ans:- Ratnagiri

23. Which among the following is the birth place of Lokamanya Tilak?
Ans:- Ratnagiri

24. In which year  third battle of Panipath took Place?

Ans: 1761.

With which is Vijay Tendulkar associated?

Ans:- LiteratureSector Wise (Maharashtra) Jobs Update Click Bellow:

Private Jobs

Government Jobs Healthcare Jobs
College & University Jobs IT Sector Jobs

Banking/ Insurance and Finance Sector Jobs

For District Wise (Maharashtra) Jobs Update Click Bellow:

Ahmednagar

Buldhana

Jalgaon

Akola

Chandrapur Jalna
Amravati Dhule

Kolhapur

Aurangabad

Gadchiroli Latur

Beed

Gondia

Mumbai

Bhandara Hingoli

Nagpur

Nanded

Raigad Thane
Nandurbar Ratnagiri

Wardha

Nashik

Sangli Washim
Osmanabad Satara

Yavatmal

Parbhani

Sindhudurg Palghar
Pune

Solapur


Check Also

Satara GK Current Affairs 2019 Satara History | Satara Geography | Satara Science | Satara Polity | Satara Economy | Satara Law etc.

Satara GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Pune GK Current Affairs 2019 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *