Home / Maharashtra GK Current Affairs / Raigad GK Current Affairs 2018 Raigad History | Raigad Geography | Raigad Science | Raigad Polity | Raigad Economy | Raigad Law etc.

Raigad GK Current Affairs 2018 Raigad History | Raigad Geography | Raigad Science | Raigad Polity | Raigad Economy | Raigad Law etc.

Raigad GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Raigad’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Raigad’s Current Affairs, Raigad’s Polity, Raigad’s Economy, Raigad’s Award and Winners, Raigad’s Constitution, Raigad’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Raigad
State Maharashtra
Area 7,152 km2 (2,761 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Raigad GK & Current Affairs for September 2018

1.What is the Major highways of Raigad?

Ans: NH-4 and NH-17.

2.What is the Administrative division of Raigad?

Ans: Konkan Division.

3.In whisch year started the first school for girls was started in Alibag?

Ans: 1861.

4.How much subdivisions in Raigad?

Ans: Four.

5.How much talukas in Raigad?

Ans: Fifteen.

6.Raigad District is connected to Mumbai By which Highway?

Ans: Sion Panvel Expressway.

7.What is the most important railway station in the district?

Ans: Panvel Juncation.

8.What is the University in Raigad district?

Ans: Dr. Babasaheb Ambedkar Technological University.

9.What is the Municipal Corporation in Raigad?

And: Panvel.

10.How much Villages in Raigad?

Ans: 1,967.

11.What is the population in Raigad?

Ans: 3,82,000.

12.How much area in Raigad?

Ans: 7,152 Km.

13.What is the short name of Raigad District?

Ans- RG

14. Name the senior sub-editor of Dainik Lokmat?

Ans. Mr. Jayant Dhulap.

15. How many Sub-Division has Raigad?

Ans:- Alibag, Karjat, Khalaour, Mahad, Mangaon, Mhasla, Murud, Panvel, Pen, Poladpur, Roha, Shrivardhan, Sudhagad, Tala, Uran.

16. How many villages has Alibag?

Ans:- 189

17. How many Villages has Karjat?

Ans:- 175

18. How many Villages has Khalaour?

Ans:- 119

19. How many Villages has Mahad?

Ans:- 182

20. How many Villages has Mangaon?

Ans:- 184

21. How many Villages has Mhasla?

Ans:– 80

22. How many Villages has Murud?

Ans:- 72

23. How many Villages has Panvel?

Ans:- 160

24. How many Villages has Pen?

Ans:- 153

25. How many Villages has Poladpur?

Ans:- 86

26. How many Villages has Roha?

Ans:- 168

27. How Many Villages has Shrivardhan?

Ans:- 79

28. How many Villages has Sudhagad?

Ans:- 97

29. How many Villages has Tala?

Ans:- 62

30. How Many Villages has Uran?

Ans:- 53

31. In Which District Agnel Polytechnic College is Located

Ans:- Sector 9a Vashi, Raigad (Dist)

32.In which District Advocate datta patil college of Law is Located

Ans:- Raigad

In state income (GSDP), which sector has largest share?

Ans:- Tertiary Sector

Maharashtra Industrial development Corporation (MIDC) was established in—

Ans:- 1962

MSSIDC is related to—

Ans:- Small scale industries

Longest national Highways in the Maharashtra is—

Ans:- NH-6

Maharashtra As a separate state was created on which date?

Ans: May 1, 1960.

What is the rank of population of Maharashtra among States of India as per Census 2011?

Ans: Second.

The ‘Red Corridor’ covers how many districts?

Ans:- 220 districts

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *