Home / Maharashtra GK Current Affairs / Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Pune’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Pune’s Current Affairs, Pune’s Polity, Pune’s Economy, Pune’s Award and Winners, Pune’s Constitution, Pune’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Pune
State Maharashtra
Current Mayor Mukta Tilak
Current Municipal commissioner Mr. Kunal Kumar
PIN code(s) 411001 – 411062
Area 479 km2 (185 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Pune GK & Current Affairs for November 2018

1.What is the cultural capital of Maharashtra?

Ans: Pune.

2.Pune is known as what?

Ans: “Oxford of the East”.

3.What type of city of Pune?

Ans: Mayor-Council.

4.Who is the Mayor of Pune city?

Ans: Mukta Tilak.

5.Who is the Municipal Commissioner of Pune city?

Ans: Mr. Kunal Kumar.

6.What is the pin code of Pune city?

Ans: 411001-411062.

7.What is the telephone code of Pune city?

Ans: +91-20.

8.What is the vehicle registration code of Pune?

Ans: MH-12.

9.What is the official language of Pune city?

Ans: Marathi.

10.What is the single largest hub for German companies for the last 60 years?

Ans: Pune.

11.What is the short name of Pune District?

Ans- PU

12.What is the Historical Places in Pune?
Ans- Sinhagad, Agakhan Palace, Shaniwarwada, Rajga Fort, Torna,fort, Tomb of sambhaji maharaj, Shivneri,Lal mahal.

13.What is the Religious Places in Pune?
Ans- Kasba Ganapti, Chaturshringi Temple,Parvati, Bhimashankar, Jejuri, Ashtavinayak, Dehu, Alandi, Narayannpur.

14.What is the Picnic Spots/Parks in Pune?
Ans-Katraj Snake Park, Sambhaji Park, Appu Ghar/ Indira Gandhi Udyan, Peshava Park, Lonavala/Khandala, Khadakwasla Dam.

15. Name the Pune Zilla Parishad Chairman?

Ans. Vishwasrao Devkate.

16. Who are jointly with the University of Pune?

Ans. Pune and Savitribai Phule.

17. Which is the fourth pillar of democracy?

Ans. Media.

18. In Golf, PGA Championships Bellerive Country Club, St Louis, Missouri startes on –

Ans:- AUGUST 9 TO 12

19.In BASKETBALL, NBA All Stars, Los Angeles Startes on –

Ans:-FEBRUARY 18

20.In BASKETBALL, NBA Playoffs startes on –

Ans:- APRIL 14

21.In BASKETBALL, Conference semifinals startes on –

Ans:- APRIL 30 TO MAY 1

21. In Which District A F M C college of Nursing is Located

Ans : – Pune

22. In Which District A . B. M. S. P. Y. College is Located

Ans:- Pune

23. In Which District A. K. Khan Law college is Located

Ans:- Pune

24. In Which District ABHINAV EDUCATION SOCIETY B.ED. COLLEGE is Located

Ans:- Pune

25.In which District Abhinav education Societys Law college is Located

Ans:- Pune

26. In which District ABMS Parishad’s yashwantrao chavan Law College is located

Ans:- Pune

27. In which District academy of Engineering and Educational Research Institute of Technology is Located

Ans:- Pune

28. In Which District Abhinav Education Society College of Pharmacy is Located

Ans:- Pune

29. In Which District ABHINAV EDUCATION SOCIETY INSTITUTE OF MANAGEMENT & RESEARCH is Located

Ans:- Pune

30.In which District Adarsh Comprehensive college of Education & Research

Ans:- karve Road, Pune district

31.In which District Adhalrao Patil Institute of management & Research College is Located

Ans:- Pune

32.In which District Adhyapak mahavidyalaya is Located

Ans:- Pune

33.In which District AJMVPS Institute of Hotel Management and catering Technology College is Located

Ans:- Pune(Dist)

34. Name of the capital of the Peshwa rule was—
Ans:-Pune

35. Central Bee Research and Training Institute is located at which place?
Ans:- Pune

36. Which of the following city is called “Oxford of the East”?

Ans:- Pune

37. Where is “Indian Institute of tropical Meteorology”?

Ans:- Pune

38. Who is the operator of Pune Airport?
Ans- Military, AAI.

40. Who is the founder of Handicapped Institute in Sangli?

Ans:- Nirmala Kulkarni

41. Who was the Bharat Ratna awardee of Maharashtra associated with Music and who died recently?

Ans:- Pandit Bhimsen Joshi

About Shanku

Check Also

Wardha GK Current Affairs 2018 Wardha History | Wardha Geography | Wardha Science | Wardha Polity | Wardha Economy | Wardha Law etc.

Wardha GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *