Home / Maharashtra GK Current Affairs / Palghar GK Current Affairs 2018 Palghar History | Palghar Geography | Palghar Science | Palghar Polity | Palghar Economy | Palghar Law etc.

Palghar GK Current Affairs 2018 Palghar History | Palghar Geography | Palghar Science | Palghar Polity | Palghar Economy | Palghar Law etc.

Palghar GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Palghar’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Palghar’s Current Affairs, Palghar’s Polity, Palghar’s Economy, Palghar’s Award and Winners, Palghar’s Constitution, Palghar’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Palghar
State Maharashtra
MLA Amit Krushna Ghoda
PIN code(s) 401404
Area code(s) 02525
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Palghar GK & Current Affairs for September 2018

1.What is the official language of Palghar district?

Ans: Marathi.

2.What is the Vehicle registration code of Palghar?

Ans: MH-04 & MH-48.

3.What is the northenmost part of Palghar district?

Ans: Konkan lowlands.

4.What is the Municipal Corporations in Palghar District?

Ans: Vasai-Virar.

5.What is the main Transportation in Palghar city?

Ans: Western Railway.

6.What is the main festival in Palghar?

Ans: Chickoo festival.

7.Where is the India’s first atomic power plant?

Ans: Palghar.

8.Palghar District formed a part of which district?

Ans: Thane District.

9.What is the main river in Palghar district?

Ans: Vaitarna.

10.How much population in Palghar?

Ans: 1,435,210.

11.What is the short name of Palghar District?

Ans- PL

Name the Tribal Development and Guardian Minister?

Ans. Vishnu Savra.

12. From Which date Konkan Divisional Revenue Sports and Cultural Competition, 2017-18 was held?

Ans. 25th November 2017.

13. Name the Vasai-Virar Municipal Corporation’s Mayor?

Ans. Praveena Thakur.

14. Pin code of Palghar?

Ans: 401404.

15. In Which District A.G.S.College of Education is Located

Ans:- Boisar, Palghar

16. The 36th district of Maharashtra is:

Ans:- Palghar

17. Who is The first Indian Citizen  to get 12 digits unique indentification?

Ans: Ranjana Sonavane.

Vikram Pandit is associated with—

Ans:- Bank

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *