Home / Maharashtra GK Current Affairs / Osmanabad GK Current Affairs 2018 Osmanabad History | Osmanabad Geography | Osmanabad Science | Osmanabad Polity | Osmanabad Economy | Osmanabad Law etc.

Osmanabad GK Current Affairs 2018 Osmanabad History | Osmanabad Geography | Osmanabad Science | Osmanabad Polity | Osmanabad Economy | Osmanabad Law etc.

Osmanabad GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Osmanabad’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Osmanabad’s Current Affairs, Osmanabad’s Polity, Osmanabad’s Economy, Osmanabad’s Award and Winners, Osmanabad’s Constitution, Osmanabad’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Osmanabad
State Maharashtra
PIN code(s) 413501
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Osmanabad GK & Current Affairs for September 2018

1.What type of city of Osmanabad city?

Ans: Municipal council.

2.What is the official language in Osmanabad city?

Ans: Marathi.

3.What is the pin of Osmanabad city?

Ans: 413501.

4.What is the telephone code in Osmanabad city?

Ans: (+91) 2472.

5.What is the vehicle registration code in Osmanabad city?

Ans: MH 25.

6.Osmanabad city is located in which west central part?

Ans: Osmanabad Tahsil.

7.What situated 8 km away from Osmanabad City?

Ans: Dharashiv caves.

8.What is the nearest operational airport in Osmanabad city?

Ans: Aurangabad Airport.

9.What is the Osmanabad railway station station code?

Ans: UMD.

10.What is the major village nearby Osmanabad?

Ans: Dhoki.

11.Which village having historical Bhimashankar Mandir?

Ans: Kond.

12.What is the nearest city in Osmanabad?

Ans: Yedshi.

13.What is the short name of Osmanbad District?

Ans- OS

14. Pincode Details of Osmanbad District :

Location

Pincode

Alani 413501
Ambejavalge 413501
Anandnagar 413501
Andora 413603
Bembli 413506
Bhavani Mandir-tuljapur 413601
Bhoom 413504
Dhoki 413508
Ieet 413534
Kallam 413507
Kati 413624
Lohara 413608
Malumbra 413623
Murum 413605
Naldurg 413602
Omerga 413606
Omerga Bazar 413606
Osmanabad 413501
Osmanabad Bazar 413501
Osmanabad Town 413501
Paranda 413502
Pargaon 413522
Shiradhon 413528
Sonari 413505
Ter 413509
Ternanagar 413580
Tuljapur 413601
Vashi 413503
Vidyanagar 413501
Yedshi 413405
Yermala 413525

15. In Which District A.S.P. Mandal D. Pharmacy Institute is Located

Ans:- Osmanabad

Match the following

1.City of Sweet Limes       (a) Jalna

  1. City of lakes (b) Bhandara
  2. City of Orange (c) Nagpur
  3. Store of Jowar (d) Parbani

Ans:-  1-a, 2-b, 3-c, 4-d

In which year third Battle of Panipat took place?

Ans:- 1761

The Balaghat Range originate from which among the following?

Ans:-  Harishchandra Range

Who is the operator of Osmanabad Airport?
ANS: Reliance

Who made the capital of his kingdom in Junnar?

Ans:- Satakarni

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *