Home / Maharashtra GK Current Affairs / Nashik GK Current Affairs 2018 Nashik History | Nashik Geography | Nashik Science | Nashik Polity | Nashik Economy | Nashik Law etc.

Nashik GK Current Affairs 2018 Nashik History | Nashik Geography | Nashik Science | Nashik Polity | Nashik Economy | Nashik Law etc.

Nashik GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Nashik’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Nashik’s Current Affairs, Nashik’s Polity, Nashik’s Economy, Nashik’s Award and Winners, Nashik’s Constitution, Nashik’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Nashik
State Maharashtra
Current Mayor Ranjana Bhansi
Current Municipal commissioner Mr.Abishekh Krishna
PIN code(s) 422 0xx
Area 300 km2 (100 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Nashik GK & Current Affairs for October 2018

1.What is an ancient city in the northwest region of Maharashtra at India?

Ans:  Nashik.

2.Who is the Municipal Commissioner of Nashik?

Ans: Mr.Abishekh Krishna.

3.Who is the Deputy Mayor of Nashik?

Ans: Prathamesh Gite.

4.What is the Language of Nashik?

Ans: Marathi.

5.What is the Telepone Code of Nashik?

Ans: 91(253).

6.What is The Vehicle Registration number os Nashik?

Ans: MH 15.

7.What is the northern part of Maharashtra?

Ans: Nashik.

8.What is the maximum temperatures of Nashik?

Ans: 45°C.

9.How many courts in Nashik?

Ans: 73 including taluka.

10.What is Ramkund?

Ans: Holy place.

11.What is the oldest temples in Nashik?

Ans: Kapaleshwar tample.

12.What is the coin collection house in Nashik?

Ans: Coin Museum.

13.Who is the freedom fighter from Nashik?

Ans: Krishnaji Gopal Karve.

14.Who is the Indian chess player from Nashik?

Ans: Vidit Santosh.

15.Who is the father of Indian cinema from Nashik?

Ans: Dadasaheb Phalke.

16.Who is the long distance runner from Nashik?

Ans: Kavita Raut.

17.What is the oldest school in Nashik?

Ans: Bhonsala Military School.

18.What is the Wine Capital of India?

Ans: Nashik.

19.How much wineries in Nashik?

Ans: 22.

20.What is the short name of Nashik District?

Ans- NS

21. Name the Minister of Works in Nashik?

Ans. Mr. Bapat.

22. Who is District Collector of Nashik?

Ans. Radhakrishnan B.

23. Who is District Council Chairperson?

Ans. Sheetal Sangale.

24. Name the Nashik District Collector?

Ans. B. Radhakrishnan.

25. Name the Nashik District Chief Executive Officer?

Ans. Deepakkumar Meena.

26. Name the Additional Chief Executive Officer of Nashik District?

Ans. Anil Lange.

27. Name the Deputy Chief Executive Officer of Nashik?

Ans. Pratibha Sangmainre.

28.Which is essential for good health?

Ans. cleanliness.

29.In TENNIS, Australian Open startes on –

Ans:- JANUARY 15 TO JANUARY 28

30.In TENNIS, Indianwells Masters sterts on –

Ans:-MARCH 8 TO MARCH 18

31.In TENNIS, Miami Master startes on –

Ans:- MARCH 21 TO APRIL 1

32.In TENNIS, Monte Carlo Masters startes on –

Ans:- APRIL 15 TO APRIL 22

33. Godavari River rises from a place near—
Ans:- Nashik

Who is the Operator of Gandhinagar Airport?
Ans: AAI

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *