Home / Maharashtra GK Current Affairs / Mumbai Suburban district GK Current Affairs 2018 Mumbai Suburban district History | Mumbai Suburban district Geography | Mumbai Suburban district Science | Mumbai Suburban district Polity | Mumbai Suburban district Economy | Mumbai Suburban district Law etc.

Mumbai Suburban district GK Current Affairs 2018 Mumbai Suburban district History | Mumbai Suburban district Geography | Mumbai Suburban district Science | Mumbai Suburban district Polity | Mumbai Suburban district Economy | Mumbai Suburban district Law etc.

Mumbai Suburban district GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Mumbai Suburban district’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Mumbai Suburban district’s Current Affairs, Mumbai Suburban district’s Polity, Mumbai Suburban district’s Economy, Mumbai Suburban district’s Award and Winners, Mumbai Suburban district’s Constitution, Mumbai Suburban district’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Mumbai Suburban district
State Maharashtra
Area 446 km²
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Mumbai Suburban district GK & Current Affairs for September 2018

1. Name the Important Beaches which can seen in Mumbai Suburban district?

Ans: Juhu Beach, Madh Beach, Manori Beach, Aksa Beach, Gorai Beach, Versova Beach, Erangal Beach.

2. Name the Lake which can seen in Mumbai Suburban district?

Ans: Tulsi Lake, Vihar Lake, Pawai Lake.

3. Name the Caves which can seen in Mumbai Suburban district?

Ans: Kanheri Caves, Jogeshwari Caves.

4. Which river is the main river in the Mumbai Suburban District?

Ans: Mithi River.

5. Which river is second main river in mumbai suburban district?

Ans: Dahisar.

6. Tell the Total Area of Mumbai Suburban district?

Ans: 386.56 sq km.

7. Tell the total Population of Mumbai Suburban District as per 2011 census?

Ans: 93,56,962.

8. Mumbai Suburban district is from which division of Maharashtra?

Ans: Konkan Division.

9. Three administrative subdivisions of Mumbai Suburban district?

Ans: Kurla, Andheri, and Borivali.

10. Name the second smallest district of Maharashtra?

Ans: Mumbai Suburban district.

11. On which date Mumbai Suburban district was created?

Ans: 1 October 1990.

12. How many assembly seat has in Mumbai Suburban district?

Ans: 26

Krishna River rises from—

Ans:- Mahabaleswar

The Purna River is a tributary of—

Ans:- Godavari River

The Bhima River is a tributary of—

Ans:-  Krishna River

The Girna River is a tributary of—

Ans:- Tapti River

Manjira River is a tributary of—

Ans:- Godavari

The Maharashtra High Court has jurisdiction over one of the following areas?

 Ans:- Panaji

Check Also

Satara GK Current Affairs 2019 Satara History | Satara Geography | Satara Science | Satara Polity | Satara Economy | Satara Law etc.

Satara GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Pune GK Current Affairs 2019 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *