Home / Maharashtra GK Current Affairs / Latur GK Current Affairs 2018 Latur History | Latur Geography | Latur Science | Latur Polity | Latur Economy | Latur Law etc.

Latur GK Current Affairs 2018 Latur History | Latur Geography | Latur Science | Latur Polity | Latur Economy | Latur Law etc.

Latur GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Latur’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Latur’s Current Affairs, Latur’s Polity, Latur’s Economy, Latur’s Award and Winners, Latur’s Constitution, Latur’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Latur
State Maharashtra
Current Mayor Suresh Pawar
Current Municipal commissioner G. Sreekant IAS
PIN code(s) 413 512, 413 531
Area 32.56 km2 (12.57 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Latur GK & Current Affairs for September 2018

1.What is the state in Latur city?

Ans: Latur.

2.Who is the Mayor of Latur city?

Ans: Suresh Pawar.

3.Who is the Municipal Commissioner in Latur city/

Ans: G. Sreekant IAS.

4.What is the telephone code in Latur city?

Ans: 91-2382.

5.What is the vehicle registration code in Latur city?

Ans: MH-24.

6.In which year Latur Municipal Corporation established?

Ans: 1952.

7.What is the full from of MIDC?

Ans:Maharashtra Industrial Development Corporation.

8.What is the main Railway in Latur?

Ans: Latur-Miraj Railway.

9.What is the station code Latur-Miraj Railway?

Ans: LUR.

10.Latur city has one national highway what is its name?

Ans: NH-361.

11.What is the short name of Latur District?

Ans- LA.

12.Which is the main river in Latur?
Ans- Manjara.

13.Which revers are tributaries of Manjara?
Ans- Manyad, Teru and Lendi.

14.Whre is the Manjara’s origin?
Ans-Near the Gaukhadi Village of Beed district.

15.The Latur District which part of Maharashtra?
Ans-South-eastern part.

16.whre is the Latur district situated?
Ana- On the Maharashtra Karnataka boundary.

17. Pincode Details of Latur District:

Location Pincode
Ahmedpur 413515
Almala 413520
Anjansonda 413513
Ashiv 413520
Aurad Shahajani 413522
Ausa 413520
Belkund 413520
Bhada 413520
Bheta 413511
Bolegaon 413521
Boral 413521
Borgaon 413511
Borphal 413520
Borsuri 413522
Budhada 413520
Chakur 413513
Chapoli 413513
Chavani Hipperga 413521
Chikurda 413511
Chincholi Ballalnath 413511
Chinchondi 413522
Dawan Hipperga 413521
De Vtala 413520
Deoni 413521
Dhanegaon 413521
Ekurga 413511
Gadwad 413511
Ganga Hipperga 413515
Gategaon 413511
Gharani 413513
Gondgaon 413521
Gurnal 413521
Halgara 413522
Halsi 413522
Hangarga 413522
Haregaon 413520
Hatte Road latur 413512
Helamb 413521
Hipalner 413513
Hipperga Kajala 413515
Honali 413521
Hosur 413522
Jalkot 413532
Javalga 413521
Jawala 413511
Jawalga Pomodevi 413520
Jjjkssk Nalegaon 413524
Kalmugali 413522
Kasarsirsi 413607
Kawathali 413521
Khandali 413515
Khuntegaon 413520
Killari 413516
Kingaon 413523
Korangala 413520
Labour Colony latur 413512
Lasona 413521
Latur 413512
Latur Bazar 413512
Latur Rs 413512
Makani 413522
Malegaon 413522
Matola 413520
Midc Latur 413512
Mohnal 413513
Murud 413510
Murud Akola 413511
Nagarsoga 413520
Nalegaon 413524
Nevali 413511
Nilanga 413521
Nitoor 413530
Omerga Court 413513
Pangaon 413522
Parchanda 413515
Ramegaon 413511
Rameshwar 413511
Ramnagar Latur 413512
Renapur 413527
Sangam 413521
Sanghvi 413515
Sarola 413520
Sawargaon Rokda 413515
Sawari 413522
Selu 413520
Shirala 413511
Shirur Anantpal 413544
Shirur Tajband 413514
Shivli 413520
Tadmugali 413522
Taka 413520
Talegaon 413521
Tandulja 413511
Tawarajkheda 413511
Telgaon 413513
Tilaknagar Latur 413531
Tirth 413515
Tungi 413520
Udgir 413517
Udgirganj 413517
Ujani 413520
Uti 413520
Wadhona 413518
Wadmurambi 413521
Wadwal Nagnath 413529
Wagholi 413511
Walandi 413521
Wanjarkheda 413511

18. In which distict ABHINAV COLLEGE OF EDUCATION MANJARA CHARITABLE TRUST is Located

Ans:- Latur

Which is the official language of Maharashtra?

Ans:- Marathi

Where is Huzur Sahib Gurudwara in Maharashtra?

 Ans:- Nanded

The Peshwa accepted the Subsidiary Alliance with the British via which among the following treaties?

Ans:- Treaty of Bassein

Where does Godavari originate?

Ans:- Trimbak

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *