Home / Maharashtra GK Current Affairs / Jalna GK Current Affairs 2018 Jalna History | Jalna Geography | Jalna Science | Jalna Polity | Jalna Economy | Jalna Law etc.

Jalna GK Current Affairs 2018 Jalna History | Jalna Geography | Jalna Science | Jalna Polity | Jalna Economy | Jalna Law etc.

Jalna GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Jalna’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Jalna’s Current Affairs, Jalna’s Polity, Jalna’s Economy, Jalna’s Award and Winners, Jalna’s Constitution, Jalna’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Jalna
State Maharashtra
Area 7,612 km2 (2,939 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Jalna GK & Current Affairs for November 2018

1. What is the Total Area of Jalna district?

Ans: 7,612 km2 (2,939 sq mi).

2. What is the total population of Jalna district according to the last Census?

Ans: 1,612,357.

3. Which district is situated in central Maharashtra?

Ans: Jalna district.

4. Tell the five constituencies of Maharashtra State Vidhan Sabha?

Ans: Partur (Vidhan Sabha constituency), Ghansawangi (Vidhan Sabha constituency), Jalna (Vidhan Sabha constituency), Badnapur (Vidhan Sabha constituency), Bhokardan (Vidhan Sabha constituency).

5. In where Sant Ramdas Swami was born?

Ans: Jamb Samarth village.

6. Density of Jalna district accordinf to 1011 census?

Ans: 209/km2 (540/sq mi).

7. Ranking of Jalna District in India (out of a total of 640)?

Ans: 237th.

8.What is the short name of Jalna District?

Ans- JN.

9Pincode Details of Jalna:

Location

Pincode

Adgaon 431132
Akani 431504
Akola 431208
Akola (niklak) 431202
Amba 431501
Ambad 431204
Ambad Bazar 431204
Ambika Market jalna 431203
Anandwadi 431501
Ankush Nagar 431212
Antarwali Tmbhi 431211
Ashti 431507
Avana 431114
Babhulgaon 431114
Babultara 431501
Bawne Pangri 431213
Bellora 431501
Bharaj 431206
Bhatepuri 431213
Bodkha Bk 431209
Borgaon 431213
Chandai Eko 431213
Chikangaon 431202
Chikhli 431213
Chinchkheda 431121
Chitili Putli 431213
Collectorate Complex jalna 431213
Dabhadi 431213
Dahifal 431504
Dahipuri 431204
Dahyala 431105
Danapur 431114
Deogaon Kusali 431202
Devgaon 431504
Devlegavhan 431208
Dhakalgaon 431205
Dhakephal 431209
Dhasala 431202
Dhavda 431132
Dongaon 431208
Dudhna Kelgaon 431213
Georai(bazar) 431202
Ghansawangi 431209
Ghungurde Hadgaon 431212
Golapangri 431213
Golegaon 431507
Gondegaon 431213
Gondi 431212
Gunj Bk 431211
Guru Pimpri 431204
Hastepimpalgaon 431213
Hastepokhari 431204
Hatdi 431501
Helas 431504
Hiswan 431207
Hivra kabli 431208
Hivra Roshangaon 431207
Idoli 431504
Jaffrabad 431206
Jaipur 431501
Jalna 431203
Jalna Industrial area 431203
Jalna Mondha 431203
Jalna Railway station 431213
Jam Samarth 431211
Jamkhed 431121
Jamwadi 431213
Janephal 431206
Javkheda Bk 431213
Jiradgaon 431207
K. hadgaon 431507
K. sawangi 431504
Kajala 431213
Kandharai Partur 431207
Kandhari (bk) 431202
Karadgaon 431207
Karla 431207
Kathora 431114
Kedarkheda 431114
Keligavahan 431202
Kendhali 431504
Khamgaon 431213
Khandavi 431502
Khapardev Hivra 431209
Khasgaon 431206
Kirla 431504
Kosgaon 431114
Kumbhar Pimpalgaon 431211
Kumbharzari 431208
Lingasa 431501
Longaon 431208
Loni 431507
Machindra Chincholi 431209
Mahakala 431212
Mahora 431206
Manegaon 431213
Mangrul 431211
Mantha 431504
Mapegaon 431502
Maujpuri 431213
Midc Jalna 431213
Nalewadi 431205
Nalni 431114
Nanegaon 431202
Navha 431213
Ner 431213
Old Jalna 431213
Osmanpur 431502
P. dhamangaon 431507
Pachan Wadgaon 431213
Pahtepur 431114
Pande Pokhari 431507
Panewadi 431204
Pangri Bk 431504
Pangri Gosavi 431501
Paradggaon 431207
Parner 431204
Partur 431501
Parundi 431204
Patharwala 431212
Pathrud 431213
Patoda 431503
Patoda Mav 431501
Pimalgaon Kolte 431134
Pimpalgaon R 431114
Pimpalgaon Saste 431212
Pimparkheda 431504
Pimparkheda (bk) 431211
Pir Pimpalgaon 431213
Pirkalyan 431213
Raigavan 431507
Raja Takli 431211
Rajur 431213
Rakhiv Police bal jalna 431203
Ramasgaon 431209
Rani Unchegaon 431204
Ranjani 431207
Revgaon 431213
Rohilagad 431121
Rohina 431501
Roshangaon 431202
Saigaon (dongargaon) 431202
Satona 431502
Sawangi a 431114
Sawargaon Hadap 431213
Seoli 431213
Shahagad 431212
Shahapur 431205
Shelgaon 431502
Shelud 431132
Sheoga 431204
Shindekelgaon 431213
Shrishti 431501
Sipora 431114
Sipora Ambhora 431206
Soegaon Devi 431114
Somthana 431202
Sonakpimpalgaon 431205
Sukhapuri 431205
Surangali 431114
Tadegaon 431114
Tadhadgaon 431204
Takli Kolta 431134
Talegaon 431134
Talni 431504
Tapowan Gondhan 431208
Tembhurni 431208
Tirthpuri 431209
Uswad 431504
Utwad 431213
Vaidya Wadgaon 431501
Wadi Bk 431114
Wadigodri 431205
Waghrul 431213
Wakhari 431213
Walsa Khalsa 431114
Walsa Wadala 431114
Walsawangi 431132
Warphal 431501
Warud Bk 431206
Warud Kh 431206
Warud Tangde 431132
Watur 431501
Zirpi 431204

Nashik city is located on the banks of which among the following Rivers?

Ans:- Godavari

In which year was Bombay renamed as Mumbai?

Ans:- 1995

Which among the following is the highest point in Maharashtra?

Ans:- Kalsubai

One of the following does not belongs to ST?

Ans:- Dhangar

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *