Home / Maharashtra GK Current Affairs / Jalgaon GK Current Affairs 2019 Jalgaon History | Jalgaon Geography | Jalgaon Science | Jalgaon Polity | Jalgaon Economy | Jalgaon Law etc.

Jalgaon GK Current Affairs 2019 Jalgaon History | Jalgaon Geography | Jalgaon Science | Jalgaon Polity | Jalgaon Economy | Jalgaon Law etc.

Jalgaon GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Jalgaon’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Jalgaon’s Current Affairs, Jalgaon’s Polity, Jalgaon’s Economy, Jalgaon’s Award and Winners, Jalgaon’s Constitution, Jalgaon’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Jalgaon
State Maharashtra
Area code(s) 70 km2 (30 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Jalgaon GK & Current Affairs for January 2019

1.What type of citry of Jalgaon?

Ans: Municipal Corporation.

2.What type of regoin in Jalgaon city?

Ans: Khandesh.

3.What is the official language of Jalgaon city?

Ans: Marathi.

4.What is the telephone code of Jalgaon city?

Ans: +91-257.

5.What is the Vehicle registration code of Jalgaon city?

Ans: MH 19.

6.Where is the one of world’s largest pulse milling centers?

Ans: Jalgaon city.

7.How much area in Jalgaon city?

Ans: 70 km.

8.Which is the highest number of pharmacies for a city of its size in India?

Ans: Jalgaon city.

9.Which is the main highway of Jalgaon to connected to other city?

Ans: Asian Highway 46.

10.What is the hill station in Jalgaon city?

Ans: Pal.

11.Where is the 3rd largest Hot Water spring in Asia?

Ans: in Jalgaon city its name is Unapdev.

12.Jalgaon is also known as what?

Ans: Khandesh.

13.What is the short name of Jalgaon District?

Ans – JG.

14.In BASKETBALL, Conference finals startes on –

Ans:-MAY 13

15.In BASKETBALL, NBA finals startes on –

Ans:-MAY 31

16.In BADMINTON, Premier Badmintons League startes on –

Ans:- DEC 23, 2017 TO JAN 14,2018

17.IN BADMINTON, Indian Open Superseries, New Delhi Startes on –

Ans:- JANUARY 29

18. In Which District Aabasaheb Shivajirao Sitaram patil Polytechnic College is Located

Ans:- Jalgaon

19. Which of the following district ranks no.1 in Banana production?

Ans:- Jalgaon

20. Name the elected M.P. of Jalgaon district?
Ans. A T Nana Patil (Party Affiliation: Bharatiya Janata Party).
21. Name the founder director, Technology Xpress Info solution Pvt. Limited (Oracle Partner)?
Ans. Rajan Kumar.

Who is the operator of Jalgaon Airport?
Ans: AAI

About Shanku

Check Also

Satara GK Current Affairs 2019 Satara History | Satara Geography | Satara Science | Satara Polity | Satara Economy | Satara Law etc.

Satara GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *