Home / Maharashtra GK Current Affairs / Gondia GK Current Affairs 2018 Gondia History | Gondia Geography | Gondia Science | Gondia Polity | Gondia Economy | Gondia Law etc.

Gondia GK Current Affairs 2018 Gondia History | Gondia Geography | Gondia Science | Gondia Polity | Gondia Economy | Gondia Law etc.

Gondia GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Gondia’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Gondia’s Current Affairs, Gondia’s Polity, Gondia’s Economy, Gondia’s Award and Winners, Gondia’s Constitution, Gondia’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Gondia
State Maharashtra
PIN code(s) 441601,441614
Area 30 km2 (10 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Gondia GK & Current Affairs for October 2018

1.Gondia is known as what?

Ans: Rice city.

2.What type of city of Gondia?

Ans: Municipal Council.

3.What is the official language of Gondia district?

Ans: Marathi.

4.What is the pin code of Gondia district?

Ans: 441601-441614.

5.What is the telephone code of Gondia district?

Ans: +91-07182.

6.What is the vehicle registration code of Gondia district?

Ans: MH-35.

7.Gondia Railway Station opened for public in which year?

Ans: 1888.

8.The first portion of Gondia-Nainpur (73 miles) was opened in which year?

Ans: 13 April 1903.

9.Gauge converted Gondia Balaghat section opened in which year?

Ans: Septembar 2005.

10.Gondia Airport is situated near which Village?

Ans: Kamtha Village.

11.What is the short name of Gondia District?

Ans – GO.

12.Name the Chief Executive Officer of Gondia?
Ans. Ravindra Thakre.

13. Pincode Details of Gondia District:

Location Pincode
Adasi 441614
Alewada 441901
Amgaon 441902
Amgaon Basti 441902
Anjora 441902
Arjuni (tirora) 441911
Arjuni Morgaon 441701
Asoli 441601
Bakti 441701
Bamni 441807
Banathar 441601
Barabhati 441702
Batana 441601
Berdipar 441614
Bhasgaon 441801
Bhivkhidki 441702
Bijepar 441902
Boda 441614
Bondegaon (surban) 441702
Bondgaon Devi 441701
Bopabodi 441806
Borgaon 441901
Borkanhar 441902
Channa 441702
Chichgarh 441901
Chikhali 441911
Chipiya 441601
Chirchal Bandh 441614
Chopa 441807
Chutiya 441601
Dandegaon 441614
Darekasa 441916
Dasgaon Khurd 441614
Datora 441614
Dawaniwada 441614
Dawki 441901
Dawwa 441807
Deori 441901
Dhabetekdi 441702
Dhakni 441614
Dhanoli 441916
Dhapewada 441911
Dongargaon 441614
Dongargaon Sadak 441807
Etikheda 441701
Futana 441901
Gangazari 441614
Gangla 441923
Gankhaira 441801
Garra 441601
Ghonadi 441702
Ghoti 441801
Gidhadi 441801
Girola 441601
Gond Mohadi 441911
Gondia 441601
Gondia Bazar 441601
Gondia City 441614
Gondia Khurd 441601
Gondia Ramnagar 441614
Gondumri 441806
Goregaon 441801
Gothangaon 441702
Gumdhawada 441911
Hirapur 441801
Hirdamali 441801
Indora Khurd 441911
Kachewani 441614
Kadikasa 441901
Kalimati 441801
Kamtha 441601
Karanja 441601
Karti Bk 441911
Katangi Bk 441801
Kati (birsola) 441614
Kattipar 441902
Kawalewada 441911
Kawarabandh 441916
Kawlewada 441601
Kesalwada 441911
Kesori 441702
Khajari Dongargaon 441807
Khamari 441601
Khatiya 441601
Khodseoni 441801
Kodelohara 441911
Kokna 441806
Kokodi 441901
Korambitola 441701
Kosamthondi 441801
Kotra 441902
Kudwa 441614
Kurhadi 441801
Lakhegaon 441911
Latori 441916
Lohara 441916
Makkatola 441902
Mohadi 441807
Mohgaon Bk 441614
Mohgaon R.s. 441701
Mundikota 441911
Mundipar 441807
Mundipar (ishwar) 441801
Murdada 441911
Murdoli 441901
Nagpura 441614
Nagra 441601
Nagrakatangi 441601
Navegaon Bandh 441702
Navegaon Kalan 441601
Navezari 441911
Nilaj 441901
Palandur Zamindari 441702
Palasgaon 441806
Pandharbodi 441614
Pandhari 441801
Pandharwani 441902
Parastola 441702
Paraswada 441911
Parsodi 441806
Parsodi Rayatwadi 441702
Pathri (gondia) 441801
Pauldauna 441916
Phukimeta 441902
Phulchur 441601
Pimpalgaon Khambi 441702
Pipariya 441916
Pratapgarh 441702
Purada 441902
Rajegaon 441601
Ratnara 441614
Rawanwadi 441601
Sadak Arjuni 441807
Salekasa 441916
Saoli Dongargaon 441902
Sarandi 441911
Sarkartola 441902
Satgaon 441902
Satona 441601
Sawri 441601
Shejgaon 441614
Shenda 441807
Shirpurbagh Colony 441901
Sitepar 441614
Soni 441801
Sonpuri 441916
Soundad 441806
Sukhali Dakaram 441911
Suplipar 441902
Tanda 441614
Tedha 441807
Thana 441902
Thanegaon 441911
Tigaon 441902
Tilli Mohgaon 441807
Timezari 441801
Tirkhedi 441916
Tirora 441911
Tukum Narayan 441702
Tumkheda Khurd 441601
Wadegaon 441919
Wadegaon R.s. 441701
Yekodi (gondia) 441614
Zarpada 441701

14.In which District ADILOK MAHILA B.ED. CoLLEGE is Located

Ans:- Gondia

In which among the following years , Bombay transferred to the East India Company by Charles II?

Ans:- 1668 A.D.

The most important reason for collection og “Chauth” and “Sardeshmukhi” by Marathas was_____?

Ans:- To increase the source of income

Who among the following was not included in the “Asta Pradhan” of Shivaji?

Ans:- Vakeel

In which among  the following years was the institution of Lokayukta established in Maharashtra?

Ans:- 1971

Who is the Operator of Gondia Airport?
Ans: AAI

Which is the implementing agency for the Central package for farmer’s suicide?

Ans:- NABARD

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *