Home / Maharashtra GK Current Affairs / Gadchiroli GK Current Affairs 2018 Gadchiroli History | Gadchiroli Geography | Gadchiroli Science | Gadchiroli Polity | Gadchiroli Economy | Gadchiroli Law etc.

Gadchiroli GK Current Affairs 2018 Gadchiroli History | Gadchiroli Geography | Gadchiroli Science | Gadchiroli Polity | Gadchiroli Economy | Gadchiroli Law etc.

Gadchiroli GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Gadchiroli’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Gadchiroli’s Current Affairs, Gadchiroli’s Polity, Gadchiroli’s Economy, Gadchiroli’s Award and Winners, Gadchiroli’s Constitution, Gadchiroli’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Gadchiroli
State Maharashtra
Area 14,412 km2 (5,565 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Gadchiroli GK & Current Affairs for September 2018

1.What is the Administrative division of Gadchiroli district?

Ans: Nagpur Division.

2.What is the Major highway of Gadchiroli district?

Ans: NH-16.

3.When Gadchiroli District created?

Ans: 26th August 1982.

4.How much division in Gadchiroli District?

Ans: Three sub-division.

5.How much talukas in Gadchiroli District?

Ans: 12 talukas.

6.How much Panchayat Samitis in Gadchiroli District?

Ans: 12 Panchayat Samititi.

7.How much Vidhan Sabha in Gadchiroli District?

Ans: Three Vidhan Sabha.

8.How much Gram Panchayats in Gadchiroli district?

Ans: 467.

9.What is the short name of Gadchiroli District?

Ans- GA.

10. Pincode Details of Gadchiroli District:

Location Pincode
Adapalli 442707
Aheri 442705
Allapalli 442703
Ambeshioni 442605
Amgaon (mal) 442603
Amirza 442605
Andhali 441207
Angara 441217
Ankhoda 442707
Ankisa 442505
Arda 442505
Armori 441208
Armurkasa 441209
Arsoda 441208
Asaralli 442505
Ashti 442707
Bamni 442505
Bedgaon 441209
Bethakathi 441209
Bhadbhidi 442604
Bhakrondi 441217
Bhamragadh 442710
Bhendala 442603
Bodhali 442605
Bori 442705
Botekasa 441209
Burgi 442704
Chakpetala 442604
Challewada 442709
Chamorshi 442603
Chandagad 441209
Chandankhedi 442707
Chapalwada 442604
Charbhatti 441209
Chatgaon 442606
Chaudampalli 442707
Chavela 442606
Chittaranjan 442707
Churchura 442605
Churmura 441208
Dampur 442705
Dechalipeta 442709
Delanwadi 441217
Deloda 442605
Desaiganj 441207
Deulgaon 441208
Devalmari 442705
Dhamrancha 442709
Dhanora 442606
Elgur 442703
Ettapalli 442704
Farda 442603
Gadchiroli 442605
Gadchiroli Coll 442605
Ganpur Rayatwari 442707
Gatta 442704
Geda 442704
Ghati 441217
Ghot 442604
Ghotsur 442704
Gothangaon 441209
Govindpur 442703
Gudigudam 442709
Gundapalli 442707
Guruwala 442605
Heti 442606
Indaram 442705
Jairampur 442707
Jambhali 442605
Jarawandi 442606
Jepra 442605
Jimalgatta 442709
Jinganur 442505
Jivangatta 442704
Jogisakhara 441208
Kadholi 441217
Kalinagar 442707
Kamlapur 442709
Kandoli 442710
Kaneri 442605
Karwafa 442606
Kasansur 442704
Khamancheru 442705
Khudirampalli 442707
Konsari 442707
Koparalli 442707
Korchi 441209
Korla Mal 442505
Kotgul 441209
Kotra 441209
Kunghada 442603
Kurkheda 441209
Kurud 442603
Kurundi 441217
Lagam 442705
Lakhamapur 442603
Lanjeda 442605
Mahagaon Bk 442705
Makepalli 442604
Malewada 441209
Mallermal 442603
Manapur 441217
Manne Rajaram 442710
Markanda Deo 442603
Markhanda (k) 442707
Marpalli 442709
Masali 441209
Maushi Khamb 442605
Medpalli 442703
Mendhatola 442606
Mohali 442606
Moyabinpetta 442505
Mudholi Chak no. ii 442707
Mudza 442605
Mulchera 442707
Muramgaon 442606
Murkhada 442603
Murkhada Chak 442603
Murmadi 442605
Murmuri 442603
Nagram 442505
Nagrinavegaon 442605
Nanhi 441209
Narayanpur 442505
Navegaon Rayatwari 442603
Palasgad 441209
Pardikupi 442605
Pavimuranda 442603
Pendhari 442606
Permelli 442710
Porla 442605
Purada 441209
Rajaram 442709
Ramala 442603
Ramgarh 441209
Rangaapalli 442505
Rangi 442606
Regadi 442604
Regunta 442505
Sakhara 442605
Salebhatti 442704
Sawalkheda 441217
Sawargaon 442606
Shioni Bk 441208
Sironcha 442505
Sironcha Mal 442505
Sirshi 441217
Sode 442606
Sonapur 442603
Sonsari 441209
Sukala 441217
Sursundi 441209
Tadgaon 442710
Talegaon 441209
Talodhi Mokasa 442603
Tekada 442505
Thakri 442707
Thanegaon 441208
Todsa 442704
Tumargunda 442704
Udera 442704
Vairagadh 441217
Venkatraopetta 442705
Vikaspalli 442604
Vikrampur 442603
Vishnupur 442603
Wadadha 442605
Wagholi 442603
Walsara 442603
Wasa 442605
Wasala 441208
Yenapur 442707
Yengalkheda 441209
Yeoli 442605
Yerkad 442606

11. Gondwana University has been established in which district of Maharashtra?

Ans:- Gadchiroli

Which river is known as Dakshin ganga?

Ans:- Godavari

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *