Home / Maharashtra GK Current Affairs / Dhule GK Current Affairs 2018 Dhule History | Dhule Geography | Dhule Science | Dhule Polity | Dhule Economy | Dhule Law etc.

Dhule GK Current Affairs 2018 Dhule History | Dhule Geography | Dhule Science | Dhule Polity | Dhule Economy | Dhule Law etc.

Dhule GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Dhule’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Dhule’s Current Affairs, Dhule’s Polity, Dhule’s Economy, Dhule’s Award and Winners, Dhule’s Constitution, Dhule’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Dhule
State Maharashtra
Current Mayor Mrs. Kalpana Mahale
Commissioner Mrs. Sangeeta Dhaygude
PIN code(s) 42400x
Area 132 km2 (51 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Dhule GK & Current Affairs for November 2018

1.What type of city of Dhule?

Ans: Municipal Corporation.

2.Dhule city is the part of which Corridor Project?

Ans:Delhi Mumbai Industrial Corridor Project.

3.Where is the divison of Dhule city?

Ans: Nashik.

4.Who is the District Collector of Dhule city?

Ans: Mr. Dilip Pandharpatte.

5.Who is superintedent of police of Dhule city?

Ans: Mr. S Chaitanya(IPS).

6.Who is the mayor os Dhule city?

Ans: Mrs. Kalpana Mahale.

7.What is the official language of Dhule city?

Ans: Marathi.

8.What is the telephone code of Dhule city?

Ans: +91-256.

9.What is the vehicale registration code of Dhule city?

Ans: MH 18.

10.Dhule railway station is connected to which railway station?

Ans: Chalisgaon juncation station.

11.Who is the freedom fighter from Dhule city?

Ans: Yashvantrao Sakharam Desale.

12.Who is the actress from Dhule city?

Ans: Smita Patil.

13.What is the short name of Dhule District?

Ans – DH.

14.Name the eight regional forest areas in in Dhule forest area?

Ans. Dhule, Shindkheda, Sakri, Kondibari, Pimpalner, Shirpur, Sangvi and Boradi.

15.In how many talukas Dhule forest area are divided?

Ans. 4 talukas they are Dhule, Sakri, Shindkheda and Shirpur..

16.What is the total area Dhule Forest Department?

Ans. 194218.073 hectare.

17. In Golf, Indian open to be confirmed ?

Ans:- March

18 . In Golf, Augusta Masters startes on –

Ans:-APRIL 5 TO 8

19.In Golf, US Open Shinnecock Hills Golf Club, New York Startes on –

Ans:- JUNE 14 To June 17

20.In Golf, British Open, Carnoustie Startes on-

ANs:- JULY 19 TO 22

21. In Which District A .C.M.P Medical college is Located

Ans:-Dhule

22. In which District Abhay Yuwa Kalyana Kendra’s Arts Mahila Mahavidyalaya is Located

Ans:- Dhule

23. In which District Abhay Yuwa Kalyana Kendra’s College of Education is Located

Ans:- Dhule

24.In which district ACPM Medical College is Located

Ans:- Dhule

25.In which District Adarsh SHIKSHAN PRASARAK MANDAL is Located

Ans:- Dhule

26.In which District Adishakti Dhandai Mata Shikshan prasarak Sanstha’s Late Annasaheb RDDeore Arts & Science is Located

Ans:- Dhule

27. Name the elected M.P. of Dhule district?
Ans. Subhash Ramrao Bhamre (Party Affiliation: Bharatiya Janata Party).
28. Who was the founder of Rashtriya Swayam-sevak Sangh (RSS)?
Ans. Keshav Baliram Hedgewar.

Who is the founder of RSS

Ans:- K. B. Hedgewar

Who is the founder of Abhinav Bharat Society?

Ans:- V.D. savarkar

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *