Home / Maharashtra GK Current Affairs / Bhandara GK Current Affairs 2018 Bhandara History | Bhandara Geography | Bhandara Science | Bhandara Polity | Bhandara Economy | Bhandara Law etc.

Bhandara GK Current Affairs 2018 Bhandara History | Bhandara Geography | Bhandara Science | Bhandara Polity | Bhandara Economy | Bhandara Law etc.

Bhandara GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Bhandara’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Bhandara’s Current Affairs, Bhandara’s Polity, Bhandara’s Economy, Bhandara’s Award and Winners, Bhandara’s Constitution, Bhandara’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Bhandara
State Maharashtra
District Collector Shri. Suhas Diwase (IAS)
Area 3,716 km2 (1,435 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Bhandara GK & Current Affairs for November 2018

1.Bhandara District  is an administrative district in which state?

Ans: Maharashtra.

2.Where is the Administrative division on Bhandara District?

Ans: Nagpur Division.

3.What is the Major Highway of Bhandara District?

Ans: NH 6.

4.Ordnance Factories Board manufactures products for whome?

Ans: Indian Armed Forces.

5.Bhandara town is known as which city?

Ans: Barass city.

6.What is the  major industrial undertakings in the district?

Ans: Sunflag Iron Steel company and Shivmangal Ispat Pvt. Ltd.

7.Bhandara district consists how many Divisions?

Ans: Two sub Divisions.

8.How much talukas in Bhandara district?

Ans: Seven talukas.

9.How many Municipalities in Bhandara?

Ans: Three.

10.What is the number of Villages in Bhandara district?

Ans: 878.

15.What is the short name of Bhandara District?

Ans- BH.

16. How many women’s benefited by Ujjwala Yojana from Bhandara district?

Ans. 35 thousand 34 women.

17. Cooking burning by the use of wood, coal and cow dung is harmful as-

Ans. 400 cigarettes in one hour.

18. How many Sub-divisions has Bhandara?

Ans: – Bhandara, Lakhandur, Lakhani, Mohadi, Pauni, Sakoli, Tumsar

19. How many villages has Bhandara?

Ans:- 142

20. How many villages has Lakhandur?

Ans:- 83

21. How many villages has Lakhani?

Ans:- 94

22. How many villages has Mohadi?

Ans:- 100

23. How many villages has Pauni?

Ans:- 137

24. How many villages has Sakoli?

Ans:- 86

25. How many villages has Tumsar?

Ans:- 136

Which of the following state is to the Southeast of Maharashtra?

Ans:- Andra Pradesh

Who among the following became the first citizen of India to get twelve digits unique identification?

Ans:- Ranjana Sonavane

In which year Battle of Assaye was fought between British and Maratha Confederacy?

Ans:- 1803

What is the Sex Ratio of Maharashtra?

Ans:- 929

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *