Home / Maharashtra GK Current Affairs / Aurangabad GK Current Affairs 2018 Aurangabad History | Aurangabad Geography | Aurangabad Science | Aurangabad Polity | Aurangabad Economy | Aurangabad Law etc.

Aurangabad GK Current Affairs 2018 Aurangabad History | Aurangabad Geography | Aurangabad Science | Aurangabad Polity | Aurangabad Economy | Aurangabad Law etc.

Aurangabad GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Aurangabad’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Aurangabad’s Current Affairs, Aurangabad’s Polity, Aurangabad’s Economy, Aurangabad’s Award and Winners, Aurangabad’s Constitution, Aurangabad’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Aurangabad
State Maharashtra
Current Mayor Bapu Ghadamode
MLA Sanjay Shirsat, Atul Moreshwar Save, Sayed Imtiyaz Jaleel
PIN code(s) 431 001
Area 139 km2 (54 sq mi)
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website

Aurangabad GK & Current Affairs for November 2018

1. In which state Aurangabad District is situated?

Ans. Aurangabad.

2. From where Aurangabad named is come?

Ans. Mughal emperor Aurangzeb.

3. Which city is the 4th largest and smarter City in Maharashtra?

Ans. Aurangabad.

4. Who is the founder of Aurangabad District?

Ans. Malik Ambar.

5. Tell the Total Areas of Maharashtra?

Ans. 139 km2 (54 sq mi).

6. Who is Malik Ambar?

Ans. Malik Ambar is the Prime Minister of Murtaza Nizam, Shah of Ahmadnagar.

7. Tell the two largest ethnic groups in Aurangabad?

Ans. The Marathi and Hyderabadi Muslim communities.

8. Which city is one of the fastest developing cities in Asia?

Ans: Aurangabad.

9. In how many Zones Aurangabad Municipal Corporation is divided?

Ans: Six Zone.

10. Tell any one name of Aurangabad Airport?

Ans: Chikkalthana Airport.

11. In where Dr. Babasaheb Ambedkar Marathwada University is located?

Ans: Aurangabad city.

12. Name the two prominent engineering colleges in Aurangabad?

Ans: Marathwada Institute of Technology and Jawaharlal Nehru Engineering College.

13.What is the short name of Aurangabad District?

Ans- AU.

14.How many villages have been selected under Jalakit Shivar Abhiyan in 2015-16 in Aurangabad?
Ans. 1682.

15. Name the Aurangabad Divisional Commissioner?

Ans. Dr. Purushottam Bhapkar.

16.How many Sub-divisions has Aurangabad?

Ans: – Aurangabad, Gangapur, Kannad, Khuldabad, Paithan, phulambri, Sillod, Seogaon, Vaijapur

17. How many Villages has Aurangabad?

Ans:- 178

18. How many Villages has Gangapur?

Ans:- 212

19. How many Villages has Kannad?

Ans:- 197

20. How many Villages has Khuldabad?

Ans:- 74

21. How many Villages has Paithan?

Ans:- 183

22. How Many Villages has Phulambri?

Ans:- 88

23. How many Villages has Sillod?

Ans:- 128

24. How many Villages has soegaon?

Ans:- 76

25. How many Villages has Vaijapur?

Ans:- 164

26.In which District AEVP MANDALS PADMAPANI COLLEGE OF PHYSICAL EDUCATION is Located

Ans:- Aurangabad

27.In which District Ajinkya School Of Nursing is Located

Ans:- Aurangabad

28.In which District Akhil maharashtra Gramin Shikshan Vikas Mandal College is Located

Ans:- Aurangabad

29. Bibi Ka Maqbara or Taj of Deccan is in which district of Maharashtra?
Ans:- Aurangabad

30. As per 2011 census data, what is the literacy rate of Maharashtra?

Ans: 82.9%.

Abhijit Kunte is associated with—

Ans:- Chess

About Shanku

Check Also

Pune GK Current Affairs 2018 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *