Home / Maharashtra GK Current Affairs / Amravati GK Current Affairs 2019 Amravati History | Amravati Geography | Amravati Science | Amravati Polity | Amravati Economy | Amravati Law etc.

Amravati GK Current Affairs 2019 Amravati History | Amravati Geography | Amravati Science | Amravati Polity | Amravati Economy | Amravati Law etc.

Amravati GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with Amravati’s Current General Knowledge. Every questions come from various source i.e. Amravati’s Current Affairs, Amravati’s Polity, Amravati’s Economy, Amravati’s Award and Winners, Amravati’s Constitution, Amravati’s Law. This page is essential for everyone from 10 age to 60 age. Candidates who are preparing himself for Central Sarkari Naukri as well any of State Government Recruitment Exam, Entrance Exam they can follow this page.

mahasarkar.co.in is totally mobile friendly site. So subscribe Us and get important updates alert in just a second. There is no need to pay any of money to us for subscribe. If you found any of error please contact us.

District Amravati
State Maharashtra
Current Mayor Sanjay Naravne
Current Municipal commissioner Hemant Pawar
PIN code(s) 4446xx
Area 121.65 km2
Official Language Marathi
External Link Wikipedia Details

Official Website


Amravati GK & Current Affairs for August 2019

1.What is the state of Amravati city?

Ans: Maharashtra.

2.What type of city of Amravati city?

Ans: Municipal Corporation.

3.Who is the mayor of Amravati city?

Ans: Sanjay Naravne.

4.Who is the Municipal Commissioner of Amravati city?

Ans: Hemant Pawar.

5.What is the official language of Amravity city?

Ans: Marathi.

6.What is the telephone code of Amravati city?

Ans: +91-721

7.What is the vehicle registration code in Amravati city?

Ans: MH 27.

8.What is the short name of Amrvati District?

Ans- AM.

9. What is the ancient name of Amravati?
Ans- “Udumbravati”.

10. Who is the District Collector of Amravati?

Ans. Abhijit Bangar.

11. How many Sub-divisions has Amravati?

Ans: – Achalpur, Amravati, Anjangaon Surji, Bhatkuli, Chandur Railway, Chandurbazar, Chikhadara, Daryapur, Dhamangaon Railway, Dharni, Morshi, Nandgaon Khandeshwar, Teosa, Warud

12. How many Villages has Achalpur?

Ans:- 149

13. How many Villages has Amravati?

Ans:- 111

14. How many Villages has Anjangaon Surji?

Ans:- 105

15. How many Villages has Bhatkuli?

Ans:- 110

16.How many Villages has Chandur railway?

Ans:- 82

17. How many Villages has Chandurbazar?

Ans:- 148

18. How many Villages has Chikhaldara?

Ans:- 168

19. How many Villages has Daryapur?

Ans:- 134

20. How many Villages has Dhamangaon Railway?

Ans:- 84

21. How many Villages has Dharni?

Ans:- 152

22. How many Villages has Morshi?

Ans:- 113

23. How many Villages has Nandgaon Khandeshwar?

Ans:- 131

24. How many Villages has Teosa?

Ans:- 72

25. How many Villages has Warud?

Ans:- 120

26. In which District Adarsh Science J.B. Arts And Birla Commerce Mahavidyalaya is Located

Ans:- Amravati

In which year, Bombay Presidency State was split?

Ans:- 1960

Bombay Stock Exchange was established in—

Ans:-1875

Area of the Maharashtra State is—

Ans:-3, 07,713 sq. km

What is the longitude of Maharashtra?

Ans:-720 36’ E to 800 54’ E

Latitude of Maharashtra is

Ans:-  150 35’ N to 220 02’ N

Krishna River from—

Ans:- West to East

The period of First Anglo-Maratha War was-

Ans:- 1775-1782

Which is Maharashtra flower?

Ans:- Jarul

Maharashtra High Court has how many Benches?

Ans:- ThreeSector Wise (Maharashtra) Jobs Update Click Bellow:

Private Jobs

Government Jobs Healthcare Jobs
College & University Jobs IT Sector Jobs

Banking/ Insurance and Finance Sector Jobs

For District Wise (Maharashtra) Jobs Update Click Bellow:

Ahmednagar

Buldhana

Jalgaon

Akola

Chandrapur Jalna
Amravati Dhule

Kolhapur

Aurangabad

Gadchiroli Latur

Beed

Gondia

Mumbai

Bhandara Hingoli

Nagpur

Nanded

Raigad Thane
Nandurbar Ratnagiri

Wardha

Nashik

Sangli Washim
Osmanabad Satara

Yavatmal

Parbhani

Sindhudurg Palghar
Pune

Solapur


Check Also

Satara GK Current Affairs 2019 Satara History | Satara Geography | Satara Science | Satara Polity | Satara Economy | Satara Law etc.

Satara GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Pune GK Current Affairs 2019 Pune History | Pune Geography | Pune Science | Pune Polity | Pune Economy | Pune Law etc.

Pune GK Current Affairs on mahasarkar.co.in. This is the page where we are deal with …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *